Sliping av gulv, helt støvfritt

Vi har kompetansen og utstyret som kreves for å slipe og behandle alle typer parkett- og tregulv, både små og store flater. 

Nye, spesialproduserte støvsugere som koples direkte til store avsug gjør at vi sliper gulvet ditt støvfritt.

Å slipe gulv er ikke rett frem. Ingen gulv er like, og det er ikke likegyldig hvilke maskiner som benyttes på hvilket gulv. Et tregulv i en villa for eksempel er noe helt annet enn parketten på en volleyballbane eller gulvet i et kontorbygg. 

Når et gulv slipes og behandles på riktig måte, blir resultatet enda bedre enn det var som nytt. Ujevnheter rettes opp og gulvet «låses» når toppstrøket legges. Det er ikke for ingenting at parkettprodusent Boen anbefaler et toppstrøk etter at parketten er lagt.

Parkett

Hvordan vi sliper og hvilke produkter vi benytter kommer an på gulvets kvalitet og tilstand. Når det gjelder parkett, kan vi som regel alltid slipe et gulv som aldri har vært slipt før. Det er bare ytterst få som er så tynne at vi ikke kan gjøre noe. Som regel kan vi også slipe ned et gulv som har vært slipt før, både én og to ganger. Men kommer det til en tredje gang, må vi foreta en grundig gjennomgang før vi eventuelt gjør det. Som regel sliper vi ikke et parkettgulv som har vært slipt to ganger tidligere.

Tregulv

Vi har lang erfaring med tregulv og har blant annet slipt og behandlet mange gulv fra tradisjonsrike Dinesen, som helt siden 1898 har levert ekstraordinære gulvplanker og løsninger i tre. Ingenting er som å starte med et nedslitt og til tider gjerne også misfarget utgangspunkt for så å levere et plant gulv der treverket kommer til sin fulle rett enten det beholdes som det er eller farges inn i en lysere eller mørkere tone. 

Innfarging - fargetest

Mange velger å legge farge i gulvet, enten lysere eller mørkere, for å «drepe» gulfargen i treverket. Vi kan i utgangspunktet levere et gulv i akkurat den fargen kunden ønsker, og som regel legger vi alltid på ønsket farge på et lite område - maks tre ulike farger - så kunden kan se og velge før vi farger inn hele gulvet. 
Mindre reparasjoner.
Vi reparerer også parkettlameller som har «sluppet» eller andre små skader i gulv uten at hele gulvet nødvendigvis må slipes.

Før arbeidet starter

Gratis befaring. Ofte holder det med en god telefonsamtale, men vi kommer gjerne også på gratis befaring. Å møtes for å snakke sammen, er ofte en fordel for begge parter. 

Bilder. Dersom det ikke blir befaring, er det viktig at kunden sender oss bilder.

Tilbud. Før oppdraget utføres, mottar kunden et tilbud med prisestimat. Prisen settes ut fra antall kvadratmeter, utgangspunkt og ønsket behandling. 

Klargjøring. Lokalet som skal slipes må være tømt og støvsugd før vi kommer, med mindre annet er avtalt. 

Etter sliping og behandling. Lakken vi benytter er gjennomherdet etter 24 timer og hardvoksen etter 12-24 timer, men møblene bør ikke settes inn før etter et par dager. Tepper bør ikke legges på før etter minimum sju dager. 

Slik gjør vi det

  • Vi starter med å grovslipe kanter og hjørner på gulvet. Listene kan være på, men skal gulvet oljes, anbefaler vi at de tas av. 
  • Deretter grovslipes og rettes hele gulvflaten opp.
  • Finsliping er neste trinn, der vi starter med gulvflaten.
  • Deretter finslipes kanter, i hjørner og langs dørkarmer. Vi tar også dørterskler om det er ønskelig. 
  • Så gå vi over en siste gang med fint papir. 
  • Skal gulvet innfarges, enten i mørkere eller lysere nyanser, er det neste trinn.
  • Til slutt «låses» golvet med et toppstrøk i olje eller lakk.

Slik behandler vi treverket

Vi bruker produkter fra Bona og Rubio Monocot i vår behandling av gulv, trapper og kjøkkenbenker. Dette er merkenavn med tydelig miljøprofil og lang fartstid i bransjen.

Bona, som er et er et svensk selskap stiftet i 1919, var de første på markedet med vannbaserte gulvlakker og har i dag et stort utvalg av produkter til behandling, legging og vedlikehold av tregulv. Produktene er anerkjent for gjennomgående høye kvalitet og miljøprofil. 

Osmos oljer og dekorvoks er basert på naturlige planteoljer og vokser, noe som gir en meget slitesterk og motstandsdyktig overflate. Produktet trekker inn i treet, beskytter fra innsiden og etterlater seg en overflate som er enkel både å vedlikeholde og renovere.

dette sier våre kunder

Tillit fra våre kunder er Alfa Omega

Gaute Arnesen
Les mer
Meget godt fornøyd med sliping og behandling av ca 1000 m2 eikeparkett på Clarion Hotel Air. Gulvene ble behandlet med olje fra Rubio Monocoat som er helt uten løsemidler og andre farlige kjemikalier.Anbefales på det sterkeste!!
torhild skundberg jensen
Les mer
Effektive og meget profesjonelle med oppdatert maskinpark og god dialog. Var opptatt av kundetilfredshet. Hurtig og nøyaktig utført. Fantastisk resultat, anbefales på det sterkeste.
Rune Augenstein
Les mer
Positivt: Kvalitet, Profesjonalisme, Punktlighet, Responsivitet

Ta kontakt for gratis befaring!