Ofte stilte spørsmål

Vi har samlet en del av det våre kunder stadig lurer på. Klikk på spørsmål for å lese svar.

Dersom gulvet har store vannskader, sår eller har blitt slipt tidligere, kommer vi på gratis befaring. Om ikke, holder det med en telefonsamtale og bilder av gulvet.

Gi oss i alle fall én uke. Vi har mange jobber gående, noe som gjør at vi vanskelig kan stille på dagen. Men får vi litt tid på oss, kan vi planlegge godt. Dersom jobben er en del av et større renoveringsprosjekt, er det viktig at vi kommer inn på riktig tidspunkt i forhold til andre fag. Sommeren er høysesong, noe som gjør at det da må påregnes noe mer tid. Haster jobben, finner vi alltid utav det.

Ja. Løse lameller bytter vi ut eller limer på igjen. Dette vil ikke synes når vi etterpå sliper gulvet.

Det går fint. Vi bruker miljøvennlige, vannbaserte produkter som tørker relativt raskt. Men rommet som slipes og behandles, kan man ikke oppholde seg i.

Ikke hos oss. Vi har nylig investert i nye støvsugere som koples direkte til store avsug slik at vi kan gjøre arbeidet støvfritt. Ved sliping av trapp, derimot, finnes det ikke slike støvsugere på markedet enda. Vi «plastrer» oss derfor inne slik at minst mulig støv kommer ut i rommet.

Vi har dessverre ikke mulighet til å ta med oss sekkene med støvavfall. Ønskes dette imidlertid fjernet, kan vi ta det med mot et tillegg i pris.

Vi anbefaler at listene tas av dersom gulvet skal oljes. Helst vil vi ha dem av uansett. Det beste er om kunden tar dem ned selv, men om det er ønskelig, kan vi gjøre det mot et tillegg i pris.

Mellom 3-5 dager. Er flaten under 100 kvadratmeter, tar det fire dager. Er lokalet over 100 kvadratmeter inkludert trapp, kan jobben ta fra én til to uker.

Oljelakk trekker ned i treverket og fremhever struktur og nyanser, mens vannbasert lakk legger seg oppå, som en hinne. Et oljet gulv må etterbehandles etter noen år, mens vannbasert lakk er mer slitesterk og trenger mindre vedlikehold. Den varer gjerne mellom 10-15 år.

Som regel tre. Velger man innfarging, holder det med to lakkstørk. Benyttes voks, er to lag nok. Vi kan også legge en HD2k-lakk, som er ekstra slitesterk og som i stor grad benyttes på gulv i offentlige rom der folk stort sett går med sko på

Litt støy må man regne med.

Vi anbefaler at man venter 12-24 timer før man går på gulvet, så er man på den sikre siden.

Vi anbefaler at man venter to dager før møblene settes tilbake. Lakken vi bruker er gjennomherdet etter 24 timer. Hardvoksen er gangbar etter 12-24 timer, men ikke ferdig herdet før etter 14 dager.

Man bør vente i alle fall sju dager før teppene legges på. De kan inneholde produkter som kræsjer med lakk eller olje, noe som kan skape misfarging.

Legger vi farge i gulvet, stoppes gulningsprosessen i lang tid.

Ja, men gulvet må i så fall settes inn med en mørkere farge.

dette sier våre kunder

Tillit fra våre kunder er Alfa Omega

Gaute Arnesen
Les mer
Meget godt fornøyd med sliping og behandling av ca 1000 m2 eikeparkett på Clarion Hotel Air. Gulvene ble behandlet med olje fra Rubio Monocoat som er helt uten løsemidler og andre farlige kjemikalier.Anbefales på det sterkeste!!
torhild skundberg jensen
Les mer
Effektive og meget profesjonelle med oppdatert maskinpark og god dialog. Var opptatt av kundetilfredshet. Hurtig og nøyaktig utført. Fantastisk resultat, anbefales på det sterkeste.
Rune Augenstein
Les mer
Positivt: Kvalitet, Profesjonalisme, Punktlighet, Responsivitet